T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesiyle tüm iller ile büyükelçiliklerde 21-27 Mayıs'ta kutlanacak "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde Van'da "Türk Mutfağı Haftası" konulu panel gerçekleştirildi.
Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu’nun katılımıyla Valiliğin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Devlet Tiyatrosu'nda düzenlenen panelde konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu, Türk mutfağının tarihsel sürecinin çok eskiye dayandığını söyledi.
Ülkede yemek alışkanlıklarının ortak özellikleri bulunmakla birlikte köye, şehre ve yerleşim yerlerine göre tarihsel ve hatta bölgesel olarak farklılık gösterdiğini belirten Müdür Uslu, şöyle devam etti:
"Türk mutfağı ve tarihsel süreci çok uzun bir zamana yayılmış ve oldukça zengin bir mutfak kültürü haline gelmiştir. Bakanlığımız bu konuda bir gelenek başlatıp Türkiye'nin tüm şehirlerinde Türk mutfağıyla ilgili güzellikleri ve bize ait özellikleri sergileyeceğimiz bir çalışmaya öncülük etmekte. Bu konuyla ilgili bakanlığımız 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' adında çok güzel bir eser oluşturdu. Bu güzel eserde ülkemizin her köşesinden her yöresinden Türk mutfağına ait yemek çeşitleri var."
Van'ın artık dört mevsim turizm hedefine emin adımlarla ilerlediğini anlatan Müdür Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Artık turizmin deniz, kum ve güneş gibi klasik tatil anlayışından ibaret olmadığını görmemiz gerekir. Bir şehrin mutfak kültürünü tanımak, tarihini, kültürünü ve doğal dokusunu keşfetmek ve şehirle bütünleşen mutfak unsurlarını deneyimlemek önemli. Ayrıca Van'ın gastronomi noktasında hak ettiği bir noktada olmadığını ancak hızlı bir şekilde paydaşlarla beraber yapılacak ortak fikir alışverişi sayesinde toparlanabileceğine inancımız tam. Kesinlikle Van'ı bir turizm şehri haline getirmemiz gerekir. Dünya artık turizmde farklılaşmaya, alternatif kaynaklar üretmeye başladı. Gastronomi turizmi de hiç şüphesiz bunların başında geliyor. Bu kadar yoğun bir kültürel mirasa sahip Van'ımızda, gastronomi ile ilgili zenginliğimizin olduğu bilincini canlandırmamız gerekir."
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, kent mutfağının tanıtılmasında ve yemek kültürünün yaygınlaşmasında önemli çalışmalara imza attıklarını dile getirdi.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elvan Ocak, bir ülkede ya da kentte gastronomi kültürünün turizmi etkilediğini anlattı.
Kentlerde mutfak kültürlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Prof. Ocak, "Türk mutfak kültürü dünyanın en önemli üç mutfağından biri. Çin, Fransa ve Türk mutfağı. Biraz daha özel ve diğerlerinden farklı olarak en besleyici, en zengin, çeşidi en fazla olan mutfak Türkiye mutfağıdır. Tüm bu bileşenleri bir arada görmek mümkün. Bu kültürün içerisinde farklı birçok etken var." Dedi.
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, sağlıklı ve dengeli beslenmekte mutfak kültürünün çok önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi.
Her bölgenin yemek kültürünün ayrı bir zenginliği bulunduğunu vurgulayan Genel Sekreter Güray, "Sonsuz bir yemek hazinesine sahibiz. Bizler de mutfak kültüründe et ve süt ürünlerinin başını çektiği bölgemizde önemli tanıtımlar ve destekler sağlıyoruz. Bu çalışmalar gastronomi turizmine ve bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağladı." ifadelerini kullandı.
Programda, Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyon Başkanı Ali Geyik, işletmeci Yusuf Konak ile Van Aşçılar ve Pastacılar Dernek Başkanı Nurullah Kaplan da konuşma yaptı.