• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

VAN VALİLİĞİ
VAN VALİLİĞİ
VAN VALİLİĞİ
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe İl Protokol Listesi İmza Yetkileri Yönergesi
  • VAN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Projeler
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Valilik Genelge Valilik Genel Emir Duyurular Basın Açıklamaları Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlan Portalı İhale İlanları Vefatlar
  • İLETİŞİM
°C
26
Haziran2022
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali Ozan Balcı
      • Vali Yardımcıları
        • Ömer Faruk Canpolat
        • Yavuz Arslan
        • Adem Balkanlıoğlu
        • Furkan Duman
      • Kaymakamlar
        • Ömer Tuğrul Kundakçı
        • Asım Solak
        • Hasan Hüsnü Türker
        • Mehmet Erdem Akbulut
        • Muhammet Fuat Türkman
        • Nuri Mehmetbeyoğlu
        • Bayram Yıldız
        • Fatih Kayabaşı
        • İhsan Emre Aydın
        • Erkan Savar
        • Muhammed Emin Nasır
        • Yunus Ataman
        • Furkan Duman
    • Valilik Birimleri
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • Protokol Şube Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
    • Tarihçe
      • Hükümet Konağı Tarihçesi
      • Görev Yapmış Valiler
    • İl Protokol Listesi
    • İmza Yetkileri Yönergesi
  • VAN
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
      • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü
      • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü
      • Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü
      • Doğu Anadolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü
      • İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü
      • İl Defterdarlığı
      • İl Jandarma Komutanlığı
      • İl Emniyet Müdürlüğü
      • İl Göç İdaresi Müdürlüğü
      • İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
      • İl Milli Eğitim Müdürlüğü
      • İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü
      • Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü
      • Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü
      • 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü
      • İl Sağlık Müdürlüğü
      • İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü
      • AB Valilik Proje Koordinasyon Bürosu
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Projeler
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Valilik Genelge
    • Valilik Genel Emir
    • Duyurular
    • Basın Açıklamaları
    • Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele
    • İlan Portalı
    • İhale İlanları
    • Vefatlar
  • İLETİŞİM
 

Van'da Türk Mutfağı Haftası Paneli

24.05.2022

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesiyle tüm iller ile büyükelçiliklerde 21-27 Mayıs'ta kutlanacak "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde Van'da "Türk Mutfağı Haftası" konulu panel gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu’nun katılımıyla Valiliğin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Devlet Tiyatrosu'nda düzenlenen panelde konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu, Türk mutfağının tarihsel sürecinin çok eskiye dayandığını söyledi.

Ülkede yemek alışkanlıklarının ortak özellikleri bulunmakla birlikte köye, şehre ve yerleşim yerlerine göre tarihsel ve hatta bölgesel olarak farklılık gösterdiğini belirten Müdür Uslu, şöyle devam etti:

"Türk mutfağı ve tarihsel süreci çok uzun bir zamana yayılmış ve oldukça zengin bir mutfak kültürü haline gelmiştir. Bakanlığımız bu konuda bir gelenek başlatıp Türkiye'nin tüm şehirlerinde Türk mutfağıyla ilgili güzellikleri ve bize ait özellikleri sergileyeceğimiz bir çalışmaya öncülük etmekte. Bu konuyla ilgili bakanlığımız 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' adında çok güzel bir eser oluşturdu. Bu güzel eserde ülkemizin her köşesinden her yöresinden Türk mutfağına ait yemek çeşitleri var."

Van'ın artık dört mevsim turizm hedefine emin adımlarla ilerlediğini anlatan Müdür Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık turizmin deniz, kum ve güneş gibi klasik tatil anlayışından ibaret olmadığını görmemiz gerekir. Bir şehrin mutfak kültürünü tanımak, tarihini, kültürünü ve doğal dokusunu keşfetmek ve şehirle bütünleşen mutfak unsurlarını deneyimlemek önemli. Ayrıca Van'ın gastronomi noktasında hak ettiği bir noktada olmadığını ancak hızlı bir şekilde paydaşlarla beraber yapılacak ortak fikir alışverişi sayesinde toparlanabileceğine inancımız tam. Kesinlikle Van'ı bir turizm şehri haline getirmemiz gerekir. Dünya artık turizmde farklılaşmaya, alternatif kaynaklar üretmeye başladı. Gastronomi turizmi de hiç şüphesiz bunların başında geliyor. Bu kadar yoğun bir kültürel mirasa sahip Van'ımızda, gastronomi ile ilgili zenginliğimizin olduğu bilincini canlandırmamız gerekir."

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, kent mutfağının tanıtılmasında ve yemek kültürünün yaygınlaşmasında önemli çalışmalara imza attıklarını dile getirdi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elvan Ocak, bir ülkede ya da kentte gastronomi kültürünün turizmi etkilediğini anlattı.

Kentlerde mutfak kültürlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Prof. Ocak, "Türk mutfak kültürü dünyanın en önemli üç mutfağından biri. Çin, Fransa ve Türk mutfağı. Biraz daha özel ve diğerlerinden farklı olarak en besleyici, en zengin, çeşidi en fazla olan mutfak Türkiye mutfağıdır. Tüm bu bileşenleri bir arada görmek mümkün. Bu kültürün içerisinde farklı birçok etken var." Dedi.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, sağlıklı ve dengeli beslenmekte mutfak kültürünün çok önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi.

Her bölgenin yemek kültürünün ayrı bir zenginliği bulunduğunu vurgulayan Genel Sekreter Güray, "Sonsuz bir yemek hazinesine sahibiz. Bizler de mutfak kültüründe et ve süt ürünlerinin başını çektiği bölgemizde önemli tanıtımlar ve destekler sağlıyoruz. Bu çalışmalar gastronomi turizmine ve bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağladı." ifadelerini kullandı.

Programda, Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyon Başkanı Ali Geyik, işletmeci Yusuf Konak ile Van Aşçılar ve Pastacılar Dernek Başkanı Nurullah Kaplan da konuşma yaptı.

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Resmi Gazete
  • İlan Portalı
Cumhuriyet Caddesi Hükümet Konağı 65100 İpekyolu / VAN
0432 214 96 42